Diş Ağrısı Gelişen Hastalardaki Genel Tedavi Öyküsü
Diş tedavisi sonrası ağrıları başlayan ya da artan hastalar vardır. Diş hekimleri yaptıkları tedavide sorun olmadığını belirtir. Son aşamada ağrıya kaynaklık eden diş çekilir ve ağrılar yine geçmez. Başka diş hekimine gidilir. Yeni tedaviler yapılır, belki bir diş daha çekilir. Ağrılar çoğunlukla artarak devam eder. Hasta ağrının dişlerinden kaynaklandığına emindir ama dolaştığı diş hekimleri çözüm sunamaz. Peki sorun nerededir?
Hastalar haklıdır. Ağrısının kaynağı diş–çene kompleksindedir.
Diş tedavilerine bağlı baş ağrısı gelişen hastaların geçmiş öyküleri hiç dikkate alınmamaktadır. Bu hastaların toplumdaki birçok bireye oranla daha hassas bir algı, sinir sistemi duyarlılığına sahip olduğu hiç düşünülmemektedir.
Çoğunlukla yapılan diş tedavileri yetersizdir. Diş hekimleri sorun yaşayan hastayı standart hasta alışkanlığıyla değerlendirdikleri için sorun olmadığını düşünürler. Toplumda birçok kişinin ağzında benzer tedaviler vardır ve bu tarz ağrılara kaynaklık etmemektedir.
Diş hekimleri kendi uzmanlık alanı dışındaki tedavileri de yapmaktadır.
Dişin çekilmesi ile ağrının geçmemesi durumunda -dar bir bakış açısıyla- dişin ağrıya kaynaklık etmediği gibi yanlış yorumlar yapılmaktadır.
İmplant Sonrası Geçmeyen Ağrılar Çeken 43 Yaşındaki Kadın Hastanın Öyküsü
Bu öykü tüm özellikleri ile diş tedavileri ile oluşan ağrı ve hekimlerin değerlendirme sorunlarını ortaya koymaktadır. 2 yıl öncesinde sol tarafındaki eksik dişleri yerine üst taraf 1, alt taraf 2 tane implant ameliyatı yapılan hasta takip eden saatlerde şiddetli ağrılar çekmeye başlar. 2 yıl içinde hiç geçmeyen baş ağrıları ile hayatı kararmış. Yapılan ameliyatta sorun olmadığı için doktoru ağrıları kabul etmek istememiş. Sonrasında alttaki implant yanındaki dişe kanal tedavisi yapmış (çene cerrahı olmasına rağmen endodonti tedavisini kendisi uygulamış) ve en sonunda diş çekilmiş. Sonra devreye giren diğer hekimler kortizon, antibiyotik, üst tarafta bir başka dişe kanal tedavisi (yeni filmde görüldüğü kadarıyla başarısız, yine yapan endodontist değil) yapmış. Hastanın ağrılarında değişiklik yok.
“2 yıldır hep aynı ağrı var. Uykudan uyandırıyor. İçtiğim ağrı kesicinin, ilaçların haddi hesabı yok, ağrı hiç geçmiyor. O taraf diş etime diş fırçasını bile süremiyorum. Gerilme, kasılma oluyor. Öyle ağrım var ki, aynı yerde yirmi yaş dişimi çektiler, belki ağrı yapıyordur düşüncesiyle dişin ağrısını bile hiç fark etmedim. O kadar çok ağrım var. Çocuklarım olmasa ölmeyi bile düşündüm. Kimse beni anlamıyor. Böyle yaşamaya dayanamıyorum. Önceleri sol çenemde kulağımdan doğru gelen, arada elektrik çarpar gibi anlık sancı olurdu. Şimdi o tarafıma dokunamıyorum bile. Elimi çeneme dokundursam elektriklenme gibi his oluyor. Nevralji diye de ilaç verdiler. Sadece birazcık azalttı ama ağrı hep orada duruyordu.”
Hastanın öyküsü dikkatli değerlendirilirse implant ameliyatı öncesi trigeminal nevralji ve çene eklemine bağlı ağrılarının olduğu açıkça anlaşılıyor. Bu şekilde öyküsü olan bir hastaya implant öncesi eklem tedavisi ve çürük dişlerine uzman tarafından çürük ve kanal tedavisi yapılmalıydı. Ameliyat sırasında zorlanan ekleme bağlı ağrılarla implantın oluşturduğu olumsuz uyaranlar birleşip nevraljisi de artmış. Ameliyat sonrası sadece implantların ağrı yapmadığı saplantısından çıkılarak hastadaki ciddi eklem sorunu atlanmamalıydı. Hastaya müdahale eden diş hekimlerinin hepsi hoca düzeyindeydi ancak kendi uzmanlık alanı dışındaki tedavileri yapmaya kalkmışlardı. En azından kanal tedavisi için endodontist (kanal tedavisi uzmanına) gönderselerdi yeni diş çekimleri boşuna olmazdı. Ağızda yapılan işlemlerden implantların yapılışında teknik olarak hata yoktu. İronik bir biçimde ağrıyı onlar alevlendirmişti. Sonuç olarak 2 yıldır üstleri bile takılamamış implantlar, çekilmiş eksik dişler, diş fırçalamayı bile engelleyen nevraljisi nedeniyle gelişmiş yeni çürükler ve çok artmış eklem problemi ile hasta başvurdu. Hastanın kaybedilen 2 yılı ve çektiği bunca acıyı saymıyorum bile…
40 Yorum. Yeni yorumunuzu buradan yazabilirsiniz...
Emel Hanım, merhabalar. Bundan yaklaşık olarak 5 sene önce annemin sağ üst çene kemiğine 2 adet implant yapıldı. Protez dişler takıldıktan sonra annemin dilinin sağ tarafında hiç geçmeyen bir acı hissi oluştu. Bu acı hissini jiletle kesilmiş gibi tarif ediyor. Yıllarca birçok doktora gittik, protezleri defalarca yenilettik, KBB doktorlarına ve endokrinoloji hocasına gittik, Çapa Tıp Fakültesinde alerji testleri yaptırdık (alerji yok dediler) ama maalesef acı hissine bir çözüm bulamadık. En son implantla takılan vidaları çıkarttık, bu sefer de açıkta olan implant kökleri ağızda zehir gibi bir tat oluşturdu, zaten implant yaptırmadan yıllar önce aynı bölgeye metal damak yaptırmıştık ancak o metal de annemde mide bulantısı yaptığı için kullanamamıştı. İnanın artık ne yapacağımızı bilemiyoruz, annemin gecesi – gündüzü zehir oldu. Sizce implantları çıkarttırmalı mıyız? Bir çare bulabilirseniz annemi dünyanın en mutlu insanı yaparsınız. Cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum hocam. Saygılar, mutlu günler diliyorum.
İmplant çıkarttırmak kolay bir iş değil. Taktırmaktan daha zor diyebilirim. Annenizin durumunda etkisi olabilir ancak yine de değerlendirmek lazım İmplantı çıkarmadan olumsuz etkisini nötralize edecek bazı tedavilerde (nöral terapi, ASP, homeopati vb)denenebilir.
Merhabalar Emel Hanım. 2 hafta önce yirmilik dişlerimi ağız ve diş sağlığı merkezinde cerrahi diş uzmanına çektirdim. İlk başta içtiğim ağrı kesiciler çekim sonrası ağrıyı dindiriyordu ama son zamanlarda çektirdiğim taraf çok fazla ağrıyor. Ağrı nereden kaynaklı bilmiyorum. Çenem başta olmak üzere sağ kulağım ve başımın sağ tarafı aşırı derecede ağrı yapıyor. Bunun sebebi nedir? Artık dişçiye gitmeye korkuyorum. Lütfen yardımcı olun. Bu ağrılara dayanamıyorum.
Çekilen diş bölgesinde ya da daha büyük ihtimal diş çekilirken çene ekleminizde olan zorlanmaya bağlı olabilir.
Benim dişime 8 ay önce kanal yapıldı ancak ağrım hiç geçmedi. Yirmiliğim çekildi ve başka bir dişime de kanal yapıldı. Dayanılmaz bir ağrı değil ama sürekli, geçmeyen, rahatsız edici bir ağrı. Diş hekimleri hiç anlayamadı. Nasıl bir yol izlemem gerek? Kliniğiniz nerede?
Muhtemelen kanal tedaviniz eksiktir. Genel olarak bu şekilde tedavi yapılan hastalar dişinden rahatsızlık belirtmediği için sizin anlattığınızı anlamıyorlar. İyi düzeyde bir kanal tedavisi yaptırmak çok zor, diş hekimleri de gerekli görmüyorlar herhalde. Siz dilerseniz bana panoramik diş röntgeninizi gönderiniz. Doğrudan diş hekimleri ile çözeceğim hastaların sorumluluğunu almıyorum bu dönemde. Değerlendirip dişteki problemlerinizi söylerim en azından.
İyi günler Emel Hanım. Geçen yıl amalgam dolgum vardı çürümüştü iyice. Onu söküp yeniden dolgu yaptılar. Daha bir yıl oldu müthiş bir ağrı var o dişimde şimdi. Görünürde o dişimde çürük yok. Sıkıntı o dişten midir sizce? Dişçiye gidecem ama muhtemelen kanal tedavisi olur o dişime çünkü dolgum çok büyük. Burada dişten filmde çekmiyorlar.
Dişten film çekilmeyen yer neresi acaba. Normalda yapılması lazım ama olması gereken ne zaman yapılıyor ki. Film çekmeden kanal yapılmaz ki. Muhtemelen kanala gitmiştir. Mümkünse endodonti uzmanına kanal yaptırın. dişin uzunluğunu görmek için önce film çekecek, işlem sırasında film çekecek. Bunlar gereklidir.
Emel hocam yaklaşık bir sene önce dişime dolgu yaptırdım ama düştü, tekrar yaptırdım dustü, kanal yaptılar düştü, disçi değiştirdim gene aynı ve çok kötü ağrıyor ne yapmam lazım.
Diş tedavisi çok beceri isteyen bir durum. Bu durumlar o kadar çok kişinin başına geliyorki anlatamam. En azından endodonti uzmanına başvurarak, biraz daha uzman bir yaklaşım deneyebilirsiniz.
Emel Hanım; merhaba. 1 hafta önce 3 dişime birden implant takıldı. Çok ağrılı bir süreç geçirdim ve içtiğim ilaçların, yediğim iğnelerin haddi hesabı yok. 1 haftanın sonunda implantları çıkardılar. Büyük acılar sonunda implantlar çıktı ama ağrım ilk zamanlar gibi olmasa da devam ediyor ve kulaklarıma vuruyor. 3 farklı cerrah implant öncesi ve sonrası filmime baktı ve ağrıması için hiçbir sebep göremediklerini söylüyorlar. Bu ağrılarım neden olabilir?
Diş-çene kompleksinden kaynaklı ağrılar diş hekimlerinin çözebileceği bir durum değildir. Gökmen yaklaşımında da anlattığım gibi ağrıyı benim bilgime sahip hekim yönetmelidir ve diş hekimleri ile çalışmalıdır. Onlar ağrıyı anlayamazlar. Sadece doğrudan ağrıyı bilirler.
Emel Hocam; dolguyu 15 dakika içinde bitirdi. Çeşitli ağrı kesiciler kullanıyor. Hiçbir etkileri olmuyor.
Yapılan dolguda problem var muhtemelen.
Merhaba hocam. 15 gün önce diş dolgusu yaptırdım, son 4 gündür ağrısından duramıyorum. İlaç kullanıyorum, hiç etki etmiyor. İğne yaptırıyorum, ağrı geçmiyor. Ne yapmam gerekir?
Diş tedaviniz kötü yapılmış. Endodonti uzmanına başvurunuz. Belki çözebilir. Yine çözüm bulamazsanız beni arayınız ve dişinize periapikal film aldırınız onu da mail gönderiniz.
Merhaba hocam. Fibromiyalji hastalarında implantı öneriyor musunuz? İmplant önerdi diş doktorum, fakat normalde de cene ekleminde ağrılarım olduğu için korkuyorum yaptırmaya.
İmplant genelde karşı olduğum bir uygulamadır ama bazı durumlarda yapılması iyi olur. Filminizi görmeden yorum yapmam çok zor.
Emel hanım merhabalar. Dişlerimde yaklaşık 7 aydır bir problem var ama bu problemin nereden kaynaklandığını bilemiyorum. Yanlış bir tedaviyle karşı karşıya kalmamak için diş hekimine gitmeye çekiniyorum açıkcası. Problem önceleri baş ağrısı yaratmaya bile başlamıştı ama daha sonra bu durum kesildi. Diş etimde ufak bir çekilme oldu ve ağzımı açıp kapatırken sol kulağımın altındaki bölgeden ses gelmeye başladı. Acaba sorun çene bölgemde mi yoksa dişlerimde veya diş etimde mi? Hiç bir çürük veya sallanan dişim yok ama bazen ufak bazen daha büyük ağrılar çekiyorum ve sorunun kaynağını anlayamadığım için endişem artıyor.
Bana panoramik diş röntgeninizi gönderiniz. ben değerlendirir size yol gösteririm. Diş hekimlerine gitmek istememkte çok haklısınız hem yüzeyel çalışıyorlar hem de yaptıkları işler sorun yaratabiliyor. Bir de herşeyi bildiklerini düşünüyorlar.
Merhabalar Emel Hanım. Yaklaşık 3 gün önce dolgulu olan bir dişim çok fena bir şekilde ağrımaya başladı. Ağrı çenemden kulağımın üstüne, beynime doğru yayılıyor, sanki beynimin sol tarafı felç olmuş gibi. Ağız ve diş sağlığı merkezine gittim, durumu doktora anlattım, önce bir röntgen çektirdi, daha sonra diş kökünde iltihaplanma var dedi, antibiyotik ve ağrı kesici ilaç yazdı. Antibiyotik ilacın bitmesi ile tekrar gelip kanal tedavisi olmamı belirtti. Ancak kullandığım bu ilaçlar ağrıyı bir dirhem bile geçirmedi. O kadar fena ağrıyor ki ne yapacağımı bilemiyorum. 1 hafta nasıl geçecek ve bu 1 hafta sonunda kanal tedavisi yapılırsa ağrı geçecek mi ondan bile, dişlerim çok hassas olduğu için, emin değilim. Lütfen ne yapmam gerektiği konusunda bana yardımcı olun. Yorumları okuyunca ya benim de bu ağrım geçmezse diye çok korktum.
Antibiotik ile kanalı beklemek benim önerdiğim bir yaklaşım değil. Genelde endodonti konusunda yetkinliği iyi olmayan diş hekimlerinin tercihidir. Ağız diş sağlığı merkezlerinde endodonti uzmanı diş hekimi pek olmuyor. Dilerseniz endodonti uzmanına hemen başvurunuz. beklemeye gerek yok,
Merhaba Emel Hanım. Ben 2014 yılı Şubat ayında diş ağrısı sebebiyle sol ön dişime kanal tedavisi yaptırdım. Ağrılarım devam edince başka bir dişçiye gittim. O dişçi kanal tedavisini söktü ve 1 ay geçici dolguyla durdum. O sırada sol gözümde ani görme kaybı oldu. Büyük bir kısmı gördüğüm tedaviyle açıldı fakat diş ağrım kanal tedavisi tamamlandıktan sonra da geçmedi. Nöropatik ağrı ilaçları da kullandım ama hiçbiri fayda etmedi, gitmediğim dişçi kalmadı, bir sorun görmüyorlar. Kök ucu kesimi olacaktım, onu da dişçi yapmak istemedi, kaldı. Ben dişimi çektirmeye bile razıyım ama dişçiler hiçbir şey yapmıyorlar. Sizce sorun nerede olabilir? 3 sene oldu çekiyorum bunu. Lütfen bana yardım edin.
Sizin sorununuz problemin başladığı yerde yani dişinizde. Kanal tedavileri çok zordur. Bu diş hekimlerinin de suçu değil. Yapılan kanalların çoğunluğu (neredeyse hepsi) yeterli olmuyor. Bazen sizin durumunuzda olduğu gibi beden durumu kabul etmiyor ve sorun ortaya çıkıyor. burada diş hekimleri dişteki problmi kabul etmiyor. standart topluma göre değerlendiriyorlar. Onlar “Böyle kanalı olan bir sürü insan var sorun yaşamıyor” düşüncesiyle sizinde sorununuzu kabul etmiyorlar. Diğer hekimlerde bedendeki bir problemin başka bir yerde kaynağı olabileceğini bilmiyorlar. O nedenle gözünüzün dişle ilişkisini anlamıyorlar. Halbuki deneyimlerden halk biliyor. “Göz dişi” diye bir tanımlama bile yapmışlar. Siz bana diş röntgeninizi mail gönderiniz. ben nasıl ve nerede yapılır, ağrı nasıl geçer size yol gösteririm.
Merhaba Emel Hanım. 1 ay önce sol alt çeneme 3 implant yaptırdım. Başta dudağımda ve çenemde uyuşukluk başladı. Doktor implantları biraz yukarı çekti, dudağımdaki uyuşukluk geçti ama çenemde hala biraz var, hiç geçmedi. Uyuşukluk ve ağrıların geçmemesi normal midir? Her gün 1 adet ağrı kesici alıyorum. Teşekkür ederim.
Diş tedavileri sonrası bazen bu tarz sıkıntılar oluyor. Tedavide sorunlar olmuş. Bence bu aşamada filminize bakmak lazım. Sonrasında ise nöral terapi yapılabilir.
Merhaba hocam öncelikle verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ederim. Benim sorunum, kanal tedavisi olmama rağmen ağrılarımın dahada şiddetlenerek devam etmesi. Sağlam dişlerim çürüğü olmadığı halde köprü yapılmak için çark yapılmak üzere uyuşturuldu, dokununca dişe şiddetli bir şekilde ağrı oldu, ağrı olunca kanal tedavisi yapıldı. Diğerine dokununca oda aynı oldu oncesinde de kanal tedavi ve dolgularım hep ağrıyordu. Bu daha şiddetli oldu ve bütün dişlerim ağrıyor. Şimdi dış hekimleride abarttığımı düşünüyor ama dayanacak gücüm yok. Bundan nasıl kurtulabilirim daha öncede sizin verdiğiniz bilgiler ışığında kendimi daha iyi anlatabildim doktoruma. Genel vücut ağrıma fibromiyalji teşhisi konuldu, teşekkürler
Benim hastalarımın yani fibromiyalji ve migren hastalarının yaşadığı tipik sorunu yaşıyorsunuz. Bu hastalığı olanlar çok hassas olur. Sinir sistemleri hassas olduğu için uyaranlardan çok etkilenir. Sinire kanal yapmakla tedavi olmaz. Çünkü her hücrede iletim vardır. Kablo gibi sinirleri kanal tedavisi diye dürtükleyerek iş hallolmaz. Ancak klasik hekimler bunu bilir. Siz ağrıyor dedikçe de psikolojik derler. Ben psikolojik olmadığı konusunda diş hekimlerini eğitmeye çalışıyorum ama tek başıma nereye kadar yetebilirim. Öncelikle dişlerinize kanal vb. şeyler yaptırmayı bırakın. Ya bana gelin, gelemiyorsanız bana panoramik diş röntgeniniz mail olarak gönderin. Kanal, çekelim vb. uygulamalarla dişleriniz mahvolur yoksa.
Sayın doktor hanım, yaklaşık 4.5 ay önce kanal tedavisiyle iyileşmeyen dişimi çektirdim ve aynı anda implant yaptırdım. Çekim çok zor oldu. Şimdi kalıp yapılıp diş takılacak fakat ağrılarım geçmedi. Doktor implant zarar vermez deyip duruyor, söktürmek istiyorum ama sökülmez diyor. Ağrılar da bir taraftan çok zorluyor. Ne yapmalıyım, yardımcı olur musunuz?
Değerlendirmeden bir şey söyleyemem ama diş hekiminizin deneyim ve bilgisini aşan bir durum olduğu açık. Üstü takılınca ağrı artabilir.
Merhaba. Eşim 18 yaşında. 14 yaşında 4 dişinden kanal tedavisi olmuş. Şimdi bu 4 dişi ağrıyor, yemek yiyemiyor, su dahi zor içiyor. Doktora gittik, 2 ilaç verdi, fayda yok. Başka hastaneye gittik, ağrı kesici iğne vurdular, yarım saat geçti gibi oldu, sonra ağrılar yine başladı. Sürekli ağlıyor ve acı çekiyor, sinirlerimiz alt-üst oldu. Bunun bir yolu olmalı. Yardımcı olursanız seviniriz.
Çok iyi bir endodontist daha önce yapılmış kanalların içinde kalanları temizlemeli. Başka türlü antibiyotik veya ağrı kesici ile geçmez.
Merhaba Emel Hanım. 2014 Aralık ayında kök ucu ameliyatı oldum, 6 ayda tam olarak geçer dediler. 20 ay oldu ama hala geçmedi. Ara sıra aniden ağrı giriyor, dilimi o noktaya değdirince sanki diş etleri şişmiş gibi bir his var. Yanağımdan o noktaya hafif baskı uygulayınca bile gıcık bir ağrısı var. Neredeyse ameliyattan sonra 2 ayda bir gittim, hep röntgen çekildi, bir şey yok denildi ve gönderildim. KBB’ye gittim, tomografi çektirdim, doktorun yorumu “belki ani hava girişi ağrı yapıyor olabilir” oldu (kök uçlarım sinüslerde olduğundan). Ne yapacağımı şaşırdım, bu ağrıdan kurtulmak için çektirmeyi bile düşünüyorum ama ya geçmezse? Lütfen bana yardımcı olun. Şu an sabahın 4’ü ve ben çektiğim ağrıyı araştırırken sitenize denk geldim. Şimdiden çok sağ olun.
Filminizi bana gönderir misiniz. Ayrıca maile nerede yapıldı, nasıl yapıldı, yapan kişilerin uzmanlığı bilgilerinide ekleyiniz.Çekmeden önce karar vermek lazım. Çekim çözüm olmayabilir.
Emel Hanım iyi günler dilerim. Bir diş hekimi olarak yazınıza bir kısmi itiraz için yazıyorum bu yazıyı. Diş hekimleri uzmanlıkları dışında çalışıyorlar demişsiniz ancak diş hekimliğindeki uzmanlığın tıp uzmanlıkları gibi olmadığını, bir nevi “yan dal” gibi olduğunu bilmediğinizi düşünüyorum. Diş hekimlerinin temel eğitim süresinde aldıkları her türlü eğitimi yapmaya yasal olarak hakları vardır. Dolayısıyla bir “pratisyen” diş hekimi de bir “çene cerrahı” diş hekimi de yeterli malzeme ve bilgiye sahipse gayet güzel kanal tedavileri yapabilir veya tam tersi bir “endodonti uzmanı” diş hekiminin de başarısız olarak tamamladığı kanal tedavileri olabilir. Bunlar hekimin bireysel donanımıyla alakalı konulardır. Tanının “nevralji” olarak konulduğu bir durumda pek tabi vakanın uzmanlarca değerlendirilmesinin daha makbul olduğunu kabul etmekle birlikte “bakın uzmanlığı dışında iş yapıyor, demek ki o iş başından kötü olmaya mahkum” gibi bir çıkarımın diş hekimliğinde çok da doğru bir çıkarım olmadığını belirtmek istedim. İyi çalışmalar dilerim.
Mehmet bey, uzun yıllardır diş hekimleri ile birlikte çalışmaktayım. Diş hekimliği uygulamalarının ve yetkilerinin tamamıyla farkındayım. Hasta öyküsüne bakarsanız ağrılarının özelleşmiş bir duruma dönüştüğünü ve artık tek bir diş hekimin altından kalkamayacağı duruma geldiğini göreceksiniz. Diş hekimliğinin problemi konsültan hekimliği öğrenmemiş ve alışkanlık kazanmamış olmalarıdır. Her diş hekiminin her türlü uygulamaya yetkisi vardır ama tedavilerin yeterliliği sorgulanır. Bu durum yazıda da belirttiğim üzre standart hastada sorun yaratmaz. İşler komplike hale geldiğinde sorun yaratır. Yıllardır diş hekimleri ile çalışmalarımızda, verdiğim eğitim ve seminelerde her zaman sorun yaratacak ileri uzmanlık ve ekip çalışması isteyecek hastaları ayırt etmek üzerinedir. Bu husus serbest diş hekimlerine verdiğim seminerlerin de temelini oluşturur. Eğitimin temeli hangi hastaya neyi yapmamaları üzerinedir. Tamamen diş hekimlerinin yaptıklarını eleştirmek değil onları ve etik olarak hastayı da korumak temellidir. Dilerseniz Türkiye Klinikleri dergisi Restoratif Tedavi sayısındaki “Bir Kompozit Restorasyonun Başarısının Olumlu Nörolojik Sistemik Etkileri” review yazımı da okuyabilirsiniz. Sitemde de mevcut. https://www.emelgokmen.com/migren-bas-agrilari/bas-agrisi-dis-iliskisi/ sayfasından okuyabilirsiniz.
1 aydan fazladır dişimden, çenemden yani kısacası başımdam hiç memnun değilim. Diş doktoruna gidiyorum, sürekli ilaç değişiklikleri, iğne ama geçmiyor. Uyku, yemek, su hiçbir şey yok. Günlerim haram oluyor. Bana yardımcı olun. Kime gideceğim, ne yapacağım bilmiyorum. Her doktor farklı bir şey söylüyor ama sonuç yok.
Diş ve çene kompleksindeki problemlerin değerlendirmesinde diş hekimleri çoğunlukla yetersiz kalıyor. Bu konuda yardımcı olabilirim. Ağrınızın ayrıntılı olarak özelliklerini yazınız, panoramik diş röntgeninizle bana gönderiniz.
Sayın Emel Hanım. Babam 73 yaşında ve trigeminal nevralji tanısı koyuldu. Diş hekimine gidip film çektirdi ama dişler de bir sorun olmadığı söylendi. Bütün dişleri kaplama. En son gittiğimiz beyin ve sinir cerrahı ameliyat ederim isterseniz dedi. Daha öncesinde düzenli olmamak koşulu ile ara ara ilaç kullanmıştı, şimdi ilaçların fayda etmediğini söylüyor ve ameliyat olmak istiyor. Bugün youtube da tesadüfen sizin programınızı izledim. Orada bir hastaya panoramik diş filminizi bana mail atın ben sizi ilgili hastaneye yönlendireceğim diyorsunuz. Sizden ricam ben de babamın filmini göndersem bize de yardımcı olur musunuz? Şimdiden teşekkürler. 🙂
Olurum Suzan hanım. daha önce diş hekiminin birşey yok demesi boşuna. Sorun dişlerde ve ayrıca bu yaşta ameliyat olmasın babanız. Ameliyat çözüm de olmuyor zaten.
Tüm soru cevapları okuyabilmek için aşağıdaki butonları kullanabilirsiniz.